polbiznisz

Seregszemle a politika és a közélet minden rendű-rangú ribancai fölött.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Hétköznapi hazaárulás

2012.09.02. 13:22 lato88

Szép nagyot fordult a világ. A mesterségesen gerjesztett értékválságnak* köszönhetően olyan állapotok jöttek létre, ahol „normális”, „mérsékelt” hangként tűnhet fel az, aki az Amerikai Egyesült Államok – a világ máig legagresszívebb hatalma – szócsöveként támadja a saját hazájának a külügyminisztériumát. Azt az Amerikát támogatva, amelyik olyan „normákat” kér számon egy kicsi, közép-európai országon, amelyet saját maga soha a retkes-tetves-büdös életben be nem tartott. Az az Amerika mer minket felelősségre vonni egyetlen egy darab pszichopata, rasszista gyilkos elengedése miatt, amely Amerika tízmilliónál több indiánt, és hasonló mennyiségű rabszolgát emésztett el kétes értékű gazdasági nagyhatalommá válásakor, és azóta is háborúk tucatjait szítja piszkos gazdasági érdekből. Tavaly 66 milliárd dollárt csinált a fegyverbizniszből, ugyebár.

Európa mostoha, züllött, szököttfegyenc-gyermeke előráncigálja a saját maga által ezerszer megtaposott, lehugyozott chartáit, és belepofázik két (három) szuverén állam konfliktusába.

Guantanamót kéne felállítanunk, ahol gyarmattartó uraink ellenségeit tartjuk válogatott kínzások között? Amelynek a bezáratását az utóbb Nobel-békedíjas, zavaros múltú, zavaros származású exdrogos amerikai elnök megígérte?

És Magyarországon tömegével akad olyan ember, aki egy ilyen, számára felfoghatatlan bonyolultságú – közben talán faékegyszerű – ügyben képes a gyarmattartók oldalára állva, csípőre tett kézzel magyarázatot követelni, elhatárolódni, stb. a magyar kormánytól, amerikai elvbarátai mellett „érvelve”.

Mintha az ő szánalmas léte, kétszáz embert érintő közösségiportál-jelenléte, a hat külföldi ismerőse számára általános iskolás angolsággal lúzerkedő posztolgatása lepkefingnyit is számítana a nemzetközi közéletben.

Azt meg természetesen leszarja, hogy egy idegen ország külügyi szóvivője mélyen a belügyeinkbe avatkozva magyarázatot követel, mintha holmi kormányzó lenne Pannónia provincia fölött. Nem az a lényeg. A human rights meg a többi maszlag, amikkel addig etetnek, amíg hasznos nekik. Az a fontos. Addig minden zászlóégető kaukázusi kecskebaszó bunkóval egyetértetek, amíg Orbán kormányát támadja (ugyanezek az örvendezve tapsikoló hülyék szoktak elhatárolódni, ha nem magyar, hanem izraeli/amerikai/piréz zászlót éget néhány hazai egységsugarú idióta). Pedig tegnap még - te szerencsétlen - azt sem tudtad, hogy léteznek ezek az országok.

Csak gratulálni tudok az identitást vesztett, szolgalelkű felajánlkozásaitokhoz. Mert Amerika annyiba se vesz titeket, öntudatlan politikai kurvákat, hogy jól megbasszon, és utána a kezetekbe nyomja a tízest. Mert ti, hétköznapi hazaárulók még ehhez is kevesek vagytok.

-------------------

*A relativizálás - amely szőnyegként rántja ki a lábunk alól a természetes, egészséges talajt – olyan, természetellenes, romboló viszonyokhoz próbál minket kötni, ahol a kirívóan közösségellenes, önző magatartásformák egyenrangúként léphetnek fel a tradicionális, konstruktív értékrendekkel szemben. Ennyi erővel a gravitációt is megkérdőjelezhetnék, de egyelőre még nem sikerült annyira felborítaniuk a világot, hogy ennek is teret alkothassanak (természetesen a mi adónkból és kikényszerített hozzájárulásunkkal, kizárólag a haladás nevében). A hazáról, meg egyéb fogalmakról szóló első pár bekezdést leszedtem, mert úgy éreztem, nem tartozik szervesen ehhez a poszthoz.


Szólj hozzá!

Címkék: politika liberális azerbajdzsán örmény kecskebaszó kurvák és gengszterek USÁkok

A bejegyzés trackback címe:

https://polbiznisz.blog.hu/api/trackback/id/tr884747363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása